Flyttstädning Jönköping

Komplett städfirma i Jönköping med omnejd
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Städmaterial du behöver till att städa köket effektivt

När man kliver på köksstädningskarusellen så bör man vara redo med alla de nödvändiga städmaterialen i hand för att göra jobbet inte bara enklare, utan också mer effektivt. Köket kan kännas överväldigande när man tappat kontrollen över det och det kan vara en hjälp att dela upp jobben och ta en sektion i taget. I detta läge kan det också hjälpa med att skriva en lista över sysslor som bör utföras och dela in dem i kategorier, så att du också för din egen tillfredställelse skull har något att pricka av som färdigt medan du städar dig framåt.

Städmaterialet du behöver till köksstädningen

rätt städmaterial till köket är viktigtLåt oss börja med en vardaglig syssla: smutsig disk. Om du har tur nog att ha en diskmaskin behöver du bara ha några högkvalitets maskindisktabletter hemma för att se till att jobbet blir bra utfört på de där förhårdnaden resterna. Om du handdiskar hemma bör ditt städmaterial innehålla gummihandskar, flytande diskmedel, en mjuk trasa och en diskborste. En av de senaste uppfinningarna inom städmaterialsvärlden är de diskborstar med ett handtag, som verkligen är en Gudagåva när du inte vill använda gummihandskar men ändå vill få bort gamla intorkade matrester. Du kan också behöva en diskborste för flaskor som del av ditt städmaterial för att komma åt i djupa trånga mellanrum. Självklart behöver du också en kökshandduk för att avsluta jobbet med disken: en riktigt bra kökshandduk av mikrofiber kan spara dig massor med tid och energi när det gäller att torka disken, speciellt gällande glasföremål.

Rengöringsprodukter till köket

Nästa sak du bör titta över är de städmaterial som behövs för alla de olika ytorna i ditt kök; bänkskivor, köksskåp, köksluckor, lådor och hyllor. Se till att du investerar i en bra spray och produkt av torka av typ med desinfekterande ingredienser som en huvuddel av ditt städmaterial, för att se till att bli av med alla bakterier där du går fram. Du kommer att behöva en variation av olika trasor för detta jobb beroende av vilken yta du ska rengöra. Till exempel så kan du behöva en mer slipande trasa för spill på spisen, men en mjuk trasa för de ytorna i rostfritt stål. Trasor av mikrofiber är även de en superb investering till din låda med städmaterial, och de är fantastiska till att rengöra rostfritt stål och glasytor utan att lämna strimmor efter sig.

En huvudkälla för bakterier och smuts i köket är sophinken. Du bör alltid ha soppåsar som del av ditt städmaterial, och du bör rengöra både utsidan och insidan av sophinken regelbundet med ett desinfekterande medel för att döda alla bakterier som kan finnas på platsen.

Ugnen kan vara ett svårt ställe att ta itu med, men det är också något som inte behöver göras särskild regelbundet. Det är viktigt att du läser tillverkarens instruktionsbok eftersom många moderna ugnar inte behöver starka kemikalier som förr i tiden, då deras ytor är mer av en rengör genom att torka av typ. Du kan också vidta förebyggande åtgärder genom att placera droppbrickor under plåt och galler när du bakar så att du bara behöver rengöra den istället för hela ugnen.

Sist men inte minst, köksgolvet. Efter en ordentlig genomgång med en sop, se till att ditt städmaterial också innehåller ett bra fettlösande desinfekterande rengöringsmedel och en mopp för att kunna rengöra golvet ordentligt.