Så fixar du underhåll och skötsel av en lädersoffa

Stoppning – fixa din lädersoffa

Lädermöbler har sina nackdelar och fördelar, men få säger nog emot att det verkligen kan se snygga ut och de känns lyxiga när luften är sval. Visst, ingenting kan förstöra utseendet av din läderstoppning fortare än ett par snitt och revor på fel ställen. Om du har ett sådant problem och du överväger att göra dig av med din soffa – stopp, vad gör du?! Du kanske kan göra små reparationer och få din soffa att se ut som så gott som ny. Att spara pengar är att spara pengar, eller hur? Så här gör du för att reparera de mindre revorna själv.

Reperationskit för lädersoffor – så gör du det själv

Många företag säljer reperationssatser för lädermöbler. Köp en av dem och det ger dig de verktyg du behöver för att börja. Du kan förmodligen hitta en i din lokala hobbyaffär eller större varuhus. Det ska inte kosta mycket heller – under alla omständigheter mycket mindre än en ny lädersoffa. Du kanske till och med kan fråga dina vänner om de har en som du kan låna, eftersom få behöver allt som finns i en sats för en reparation.

I satsen finns en liten bit sandpapper. Använd sandpappret på ytan som behöver repareras för att göra att lim fäster bättre. Gnugga lätt och håll dig till ytan som ska repareras. Du vill inte skapa ett större problem än du hade från början. Efter slipningen, tvätta ytan med alkohol, något som också brukar finnas i reparationssatsen.

Nu är det bara att applicera lappen och en passande läderbit från satsen för att täcka hålet. Om du inte har fantastisk tur kommer naturligtvis inte läderbiten att passa stoppningen exakt. Då kan du använda den färg som finns med för att måla den i samma färg som soffan. Kommer det resultatet inte att synas? Det beror på färgen hos soffan och hur stort hålet var. Det kommer iallafall att göra stor skillnad.

Om du inte är nöjd med resultatet kan du kontakta företag som utför reparationer av skinnmöbler och höra vad de kan göra. Det kanske går att byta material på soffan helt och hållet, eller så kanske de har reparationsmöjligheter som går utöver ett gör-det-självprojekt.

Kontakta vår städfirma i Jönköping för mer skötselråd.