Rengöra och tvätta gosedjur – En guide

Det är roligt att ha gosedjur framme och många av oss har en ansenlig samling. Men att ta hand om dem kan ibland vara lite knivigt. När de ligger framme kan de bli dammiga och fläckiga, och vad gör man då? För många slutar det med att de packas bort i lådor för att man ska slippa ta tag i problemet. Men, det finns bättre sätt. Läs igenom dessa goda råd och du kommer att hitta många fantastiska sätt att ta hand om din gosedjurssamling. Låt detta leda till att du kan hålla dina gosedjur rena samtidigt som du har dem framme! Ta kontakt med en städfirma i Jönköping för mer rengöringsråd.

Gosedjur – så tar du väl hand om dem

En av de enklaste sakerna du kan göra för att hålla dina gosedjur rena är att damma av dem då och då. Damm finns i hela hemmet, så varför inte damma av din teddybjörn samtidigt som du utför den övriga damningen? Du kan använda dig av den vanliga dammvippan eller till och med våtservetter. Ibland kan det vara enklare att använda på päls då den våta ytan gör att dammpartiklarna lättare fastnar. Kom ihåg att damma regelbundet så kommer du också att se att färgen på din teddybjörn håller sig klar och stark.

Om du har större gosedjur så är en annan bra idé att använda en dammsugare. Detta tar bort smuts och damm grundligare jämfört med en vanlig dammvippa. Men, var fortfarande väldigt försiktig då du använder dammsugaren. Vissa gosedjur är inte tillräckligt rejäla för att klara av suget från en dammsugare speciellt om det är väldigt starkt. Se till att materialet inte är för skört. Du vill nog inte att din teddybjörn blir av med en nos eller en knapp från kläderna bara för att du hade bråttom.

Tvätta gosdjur i maskin

Om möjligt så är det mest effektiva sättet dock att tvätta gosedjuret i maskinen. Om detta är möjligt eller inte kan du se om du läser på tvättrådslappen på gosedjuret. För precis som att mat har etiketter och kläder tvättrådslappar så kan man också få råd angående sina gosedjur. Om det är möjligt att tvätta den i tvättmaskin, se då till att du använder ett skonsamt program samt mjukmedel som får din leksak att bli mjuk och gosig igen. Låt mig dela med mig av ett bra exempel från mitt liv. En gång så tvättade jag min favorit mjukdjurskatt med resultatet att den såg alldeles sliten ut då jag var klar. Som tur var så fick jag den smarta idén att använda en hårtork och inom kort var katten mjuk och gosig igen. Då gjorde jag samma sak med en man på ett gosedjurslejon och som genom magi så såg den alldeles sprillans ny ut igen. Att blåsa torrt med en hårtork fungerar verkligen för att fluffa till pälsen på vilket mjukisdjurs som helst.

Underhåll mjukisdjur

Dessa tips på omvårdnad av gosedjur borde göra ditt liv enklare och dina mjukisdjur gladare. Räds inte damm längre! Det finns inte längre någon anledning till att låsa in dina älskade mjukisdjur i garderoben längre, utan visa med stolthet upp alla dina teddybjörnar! Lägg endast till en liten damningsrutin av dem i din vanliga städrutin, eller tvätta med vatten om du behöver en grundligare rengöring – för en sak ska du komma ihåg, det är inte på långa vägar så svårt att få dina gosedjur att se sprillans nya ut hela tiden, som du tror.